FELHÍVÁS

a Laczkó Dezső Múzeum Poszterversenyén való részvételre

Kőrösi Csoma Sándor 200 éve indult el nagy útjára, ezen évforduló alkalmából a veszprémi Gizella Napok keretében a Laczkó Dezső Múzeum ismeretterjesztő előadást szervez.

2019. május 10-én pénteken 16:30-tól Önkéntesekkel a Himalájában, 200 éve indult útjára Kőrösi Csoma Sándor című előadására várja az érdeklődőket a Laczkó Dezső Múzeum. Előadóink Fehér Anna Ditta építész, művezető és Stanzin Namgail herceg, a Csomát egykor befogadó Zanglai királyi család leszármazottja, akik személyes élményeik mellett bepillantást nyújtanak Kőrösi Csoma Sándor izgalmas életútjába.

Ezen esemény kísérőprogramjaként hirdetjük meg poszterversenyünket, mellyel szeretnénk közelebb hozni a témát az ifjúsághoz, sarkallni őket a felfedezés, kutatás örömeire, bíztatni őket felnövő magyar fiatalként külföldi magyar közösségekben végzett ismeretátadási, oktatási tevékenységek végzésére.

A versenyre kizárólag saját, szabad kézi technikával készült, kis mértékben kollázs technikát felhasználó poszterekkel lehet pályázni, maximum 100x70 cm-es méretben. A poszter alapja minimum 3 mm vastag karton (könyvkötőkarton) legyen. A poszterek készüljenek az alábbi 12 témához kapcsolódó tematikában. A felkészüléshez segédanyagokat biztosítunk a http://www.ldm.hu/hu/hirek/poszterverseny-laczko-dezso-muzeum és a Csoma Szobája Alapítvány http://csomasroom.org/ oldalán, valamint a köz számára elérhető, bármely Kőrösi Csoma Sándor életével foglalkozó ismeretterjesztő anyag felhasználható.

Javasolt témák:

1. Csoma útnak indul Kőrösfalváról

2. Csoma hánykolódik a Földközi tengeren

3. Csoma az alexandriai bazárban

4. Karavánnal a sivatagon át

5. Csoma örmény kereskedőnek öltözve

6. Csoma Bagdadban

7. Csoma Teheránban

8. Csoma a bámijáni nagy Buddháknál

9. Csoma a buharai nagymecsetnél

10. Csoma a Himaláján

11. Csoma teázik a zanglai királlyal

12. Csoma könyveket olvas a zanglai palotában

Csoportos munkák jelentkezését nem áll módunkban elfogadni. A pályázaton minden Veszprém Járásban élő diák indulhat, aki megkezdte már felső tagozatos tanulmányait (5-8. osztály). Egy diák maximum egy poszterrel nevezhet. A nevezési díj nincs, a diákoknak csak a felhasznált anyagokról kell gondoskodni.

Jelentkezési határidő: 2019. április 26. péntek

Jelentkezés az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges: https://forms.gle/umicK76AAkt9JMA16

A poszterek leadási határideje:2019. május 3. 13 óra

Hajdu Franciska kulturális menedzser számára a Laczkó Dezső Múzeum Titkárságán, Veszprém Török Ignác utca 7. 8-13 óráig, +36205486325

A bemutató és díjátadó eseménye: 2019. május 10. péntek 16:30

Önkéntesekkel a Himalájában, 200 éve indult útjára Kőrösi Csoma Sándor

Előadók és díjátadók:

Fehér Anna Ditta építész, művezető

Stanzin Namgail herceg, a Csomát egykor befogadó Zanglai királyi család leszármazottja

Laczkó Dezső Múzeum, Veszprém

A díjazottakat 2019. május 8-ig értesítjük, személyes megjelenésükre feltétlenül számítunk