A Pannon Egyetem 143 421 250 FT vissza nem térítendő támogatást nyert el a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” című pályázati felhívásán.

A „Fotovoltaikus rendszer kialakítása a Pannon Egyetemen” című projekt az egyetem napelemes rendszerének kivitelezésére irányul, kiváló minőségű, hatásfokú és élettartammal modulokból. A projekt célja a Pannon Egyetem épületeinek és épületrészeinek villamosenergia fogyasztásának részbeni kiváltása megújuló energiaforrással működő termelőberendezéssel.

IMG_8096_2.JPG

A projekt 2017.11.01-jén kezdődött és 2019. augusztus 19-én zárul. A projekt összköltsége 143 421 250 Ft, melynek támogatási értéke 100%. A Pannon Egyetem veszprémi épületeinek tetőszerkezetére telepítendő 230 kW teljesítményű napelemes kiserőmű segítségével kívánja fedezni a villamos energia felhasználásának jelentős részét. A projekt a Pannon Egyetem A, B, J, M, N épületeit, az Aula épületét, valamint a Jedlik Ányos Szakkollégiumot érinti. A kivitelezés során az előzőleg kialakított tartószerkezetekre a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező 872 db polikristályos napelemet szerelt fel, figyelembe véve a helyszínen felmerülő jelentős szélterhelést is. Megvalósul továbbá a megfelelő, hálózati engedélyezés által jóváhagyott inverterek beépítése, a napelemekhez közel. A projekt hozzájárul az üvegházhatást okozó gázok csökkentéséhez.